Denizli'nin Beyaz Altını Bezde Şekillendirilmiş Beyaz Peynir; hafif, ferahlatıcı ve esnek lezzetini inek sütünden alır. Hafif ancak kendisini fark ettiren sağlıklı krema aromasıyla esnek ve yoğun bir kıvamı vardır, bu da onu narin damaklara sahip gurmeler arasında favori kılar. Tazeyken damaklarda yumuşak bir esinti bırakan lezzet profili onu çabucak vazgeçilmezler arasına yerleştirir.
Harika bir peynir alırsanız ve etrafında küçük tamamlayıcılar varsa, bu çok etkileyici olur. Denizli'nin Beyaz Altını Bezde Şekillendirilmiş Beyaz Peynir; hafif, ferahlatıcı ve esnek lezzetini inek sütünden alır. Hafif ancak kendisini fark ettiren sağlıklı krema aromasıyla esnek ve yoğun bir kıvamı vardır, bu da onu narin damaklara sahip gurmeler arasında favori kılar. Tazeyken damaklarda yumuşak bir esinti bırakan lezzet profili onu çabucak vazgeçilmezler arasına yerleştirir.
Peyden Çökelek Peynir’i, hafif asitli bir tada sahip yumuşak ve taze bir peynirdir. İnek sütünden elde edilir ve kalorisi düşüktür. Kabuğu olmaması ve olgunlaştırılmaması veya yaşlandırılmaması açısından benzersizdir.
Mihaliç peyniri, Bursa ve Balıkesir yöresinde, genellikle tam yağlı çiğ kıvırcık koyun sütünden yapılan, 2–3 mm kalınlığında kabuk ve 3–4 mm çapında yuvarlak gözler içeren, yarıksız, çatlaksız, oldukça tuzlu, sert bir peynir türüdür. Adını Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski adı olan Mihaliç'ten almıştır.
Balıkesir Savaştepe de üretilmektedir. Mihaliç Peyniri çok eskilere dayanan bir lezzet mirasıdır. Üretilen peynir, koyun sütü (%40) ve inek sütü (%60) olarak üretilmektedir. Koyun sütünden gelen yoğun bir tadı ve kokusu vardır. Olgunlaştırılarak satışa sunulan çok özel lezzete ve kıvama sahip sert bir peynirdir. Tuzlu bir peynirdir, kahvaltı once sıcak su içerisinde tuz miktarını düşürerek tüketilmesi önerilir.
olot peyniri, Türkiye kökenli, muhlama yapımında kullanılan ve yağsız sütten üretilen bir peynir çeşidi. Peynir, genellikle Trabzon, Rize ve Bayburt illerinde üretilir. Bu peynir çeşidi özellikle kuymak yapımında sık sık kullanılmaktadır. Bunun temel nedeni ise çok iyi bir şekilde eriyebiliyor olmasıdır. Bu peynirin tek başına tüketimi ise çok fazla tercih edilmemektedir. Sıcağa maruz kaldığı anda eriyen ve uzayan bu peynir, soğuk bir ortamda ise oldukça sert bir yapıya sahiptir.
Deneyim ve gelenekle sıvanmış bir peynir olan Yağlı Ovma Peyniri emek isteyen özel peynirlerimizden. Çökelek ile yağlı inek sütünden yapılmış köylü peyniri karıştırılır, ufalanır özenle ovulur ve çam ağacından yapılmış fıçılara basılır. Üstü örtülü toprak kuyuya gömülüp dört ay olgunlaştırılır. Geriye sütün başka bir mucizesine eşlik etmek kalır.
Çok çeşitli peynirleri kapsayan Önallar Çiftliği, nesiller boyu geleneğe bağlı kalan Çeçil Peyniri yapmak için gururlu ve cesur bir yaklaşımı anlatıyor. Kaliteli şarap gibi, geleneksel Çeçil yapma süreci de sütün kendine has lezzetlerini sürekli olarak teşvik etme fikrine dayanır. Zanaatkarlar; taze varyantlarının tadını çıkaran, yoğun ve tereyağımsı, keskin bir zevk ile bitirmek için deneyime ve sütün doğal kalitesine güvenerek peynirlerde mükemmelliği garanti eder.